Primul azil pentru barbatii batuti de neveste

Posted: februarie 14, 2010 in funny, News
Etichete:

Daca in estul Europei femeile cad cel mai des victime ale violentei conjugale, in India se pare ca barbatii risca cel mai mult sa o ia pe coaja de la consoartele infuriate. Situatia a devenit intr-atat de serioasa incat sotii maltratati de sotii au nevoie chiar de un azil.

Un grup de barbati indieni satui de abuzurile si bataile incasate de la neveste s-au constituit intr-o organizatie denumita National Comission for Men si au cerut guvernului sa creeze un for unde sa isi poata depune plangerile.
La ora actuala, barbatii satui de scandalurile si violentele sotiilor marsaluiesc pe strazile orasului Lucknow imbracati in gineri si cautandu-si alte sotii.
„Nu vrem altceva decat drepturi egale pentru barbati. Vrem ca cineva sa ne asculte plangerile”, declara Subash Dube un medic care se descrie pe sine drept un sot victimizat.
Codul penal indian este astfel alcatuit incat protejeaza sotiile de abuzurile sotilor, dar statisticile au inceput sa arate o crestere serioasa a cazurilor in care nevestele au inceput sa treaca la contraofensiva. Iar in aceasta privinta, acelasi Cod nu are nicio dispozitie.

In plus, judecatorii indieni se confrunta tot mai des cu cazuri in care sotiile isi acuza pe nedrept sotii de batai si violuri, santajandu-i mai apoi si obligandu-i sa le cumpere bijuterii sau sa le ofere sume de bani. Magistratii indieni sunt convinsi ca situatia poate degenera in crime deoarece barbatii indieni vin dintr-o cultura patriarhala, si nu pot suporta pentru mult timp niste sotii care ajung sa riposteze.
TZUTZU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s